Portfolio

Cool Mediators

Tactical Media Files

CultureBase

Zeilspel

cd-rom'sDit zijn een aantal voorbeelden van werk dat ik gemaakt heb. Voor De Balie heb ik gewerkt aan een aantal web projecten op basis van MMBase. De laatste (vroege) voorbeelden zijn gemaakt in Macromedia Director, Het spelletje is een Shockwave file.

CoolMediators

Het CoolMediators project heeft zich in twee stappen voltrokken. Eerst waren er 10 experimentele Cool Media Hot Talkshows georganiseerd in De Balie en elders. De Shows werden volledig online door publiek geprogrammeerd. Er waren gasten maar de vragen waren afkomstig van het online publiek en werden door een "robot" gesteld. De tweede ronde bestond uit vragen die tijdens de live show binnen waren gekomen.

Toen werd deze systematiek meer algemeen geschikt gemaakt en in een Web widget ingebouw. Zo ontstond het coommediators platform waarmee een aantal geslaagde evenementen van live commentaar en vragen voorzien werden.

Tactical Media FilesDe Tactical Media Files is een on-line archief. Het is de volgend stap in het Culturebase project. De nadruk lag op het archiveren en ontsluiten van verschillend materiaal. We hebben veel nadruk gelegd op de menselijke hand in het leggen van verbanden tussen het verschillende materiaal. Video kan bijvoorbeeld per fragment vam metadata worden voorzien.

Bekijk de Tactical Media Files

Dit zelfde systeem heb ik ook gebruikt voor het ISEA web archief.


Culture BaseVoor de balie heb ik lange tijd aan het CultureBase project gewerkt. CultureBase is een open source content management systeem voor culturele organisaties. Het is gebouwd in MMBase, bevat een programma met links naar ticketverkoop, manieren om artikelen te bundelen tot dossiers of per thema, uitgebreide video archief functionaliteit. De balie website draaide van 2004 tot 2013 dit systeem.

De Melkweg website heb ik ook gebouwd op basis van het zelfde systeem. Hij heeft 8 jaar goed gefunctioneerd.


ZeilspelWannadoo wilde voor hun sail 2000 website een spelletje hebben. Ik heb dit spelletje bedacht geprogrammeerd een geproduceerd. Het blijkt nog al verslavend, nog maanden later heeft iemand record tijden neer gezet die ik niet voor mogenlijk hield.

play the game

Formule 1 cd-romAlle statistieken van het raceseizoen bij elkaar. Als programmeur ben je de laatste in de hele keten, dus ik moest alle vertragingen weer inlopen. De interface was helemaal over de top. Het was ontworpen door een 3d-expert. Elk knopje bestond uit zo'n 64 frames animatie om ze in beeld te laten schuiven en op te laten lichten waarbij ze ook nog licht wierpen op naburige knoppen. Een leuke klus.


Wonen 3 cd-romVoor de wonen 2 en 3 CD-ROM heb ik een 3d module gebouwd waarmee je een virtuele kamer kon bouwen en inrichten met modellen van meubelen die ook in de winkel te koop waren. Deze combinatie van commercie en informatie was maar gedeeltelijk succes vol maar het was fantastisch om te maken. De plug-in die we toen gebruikten is nu een standaard onderdeel van Macromedia Director.